<%@LANGUAGE="JAVASCRIPT" CODEPAGE="1252"%> Ragnvalds heimeside

Ragnvald`s heimeside

Hjem Hundene Arkiv Blogg Ag baner Linker
Ble beste ag hund på vårstevnet til Salten Brukshundklubb!
[01.05-2007]

Så var jeg tilbake i Salangen. Helgens utferd til Valnesfjord (Bodø) ble mere strabasiøs enn planlagt. Gledet meg til å komme tidlig heim men slik skulle det ikke gå. Klarte å kjøre sund motoren på bilen og etter diveres telefoner og litt lirking klarte jeg å karre meg på ferga slik at jeg fikk bergingsbil til Narvik i stedet for å bli slept sørover. Så i stede for å være heime i syvtiden ble klokka over midnatt.

Foto: Rune Mattson

 

Så over til stevnet. Kjørte ned på fredag så jeg fikk med meg hele lp konkuransen før vi skulle i ilden. Dommer som var Marianne Mowe hadde laget artige baner til oss. Jeg var aleine i klasse ag 1 så jeg fikk samme bane som ag 2

Starta med Arja på høyre side 1-5. Var ikke helt på hugget etter mønet og klarte dra på meg ei vegring inn i pølsa (4). Tok bakombytte fra 5 til 6 og hadde Arja på venstre side 6-14. Fikk vegring nr to på vippa. Kjedelig men slik ble det nå. Tror noe av den siste vegringa ligger i manlgede trening på vippa i det siste. (Den jeg har heime er så ustødig at den har bikket sideveis og det er jo ikke særlig godt trening). Tok bakombytte mellom 14 og 15 og hadde Arja på høyre side ut banen. Banen var 124 meter og standardtid var 69 sek. Vi brukte 47 sek.

Så var det hopp.

Banen var 164 meter lang og standardtida var satt til 47 sek. Det gikk veldig bra så vi endte inn feilfritt på 37.40 sek (Det blir 4,35 meter i sekundet) og med det andre hopp 2 opprykke. Starta med Ajra på venstre side 13. Tok foranbytte med Arja før 4 og jeg mellom 5 og 6 og nytt foranbytte inn i slalomen (hinder 7). Venstre side 7 -8 med foranbytte før 9. Så høyre side 9-12 med bakombytte inn i røret (hinder 13), Så venstre side 13-16 og foranbytte inn i røret (hinder 17) og høyre side resten av banen.

På kvelden ble dommer og en del av deltagerne igjen på idretsbanen og hadde trivelig lag med innkjøpt pizza.

Før jeg tok kvelden hadde jeg ei lita treningsøkt på mønet (felttrening), pølsa og vippa. Satte vippa i en sirkel sammen med to hopphinder. Det ble ny vegring. Tok den fire ganger fra hver side og da var den bare kul.

Var oppe tidlig Søndag og kjørte samme treningsøkt før de andre kom til stevneplassen.

Fikk ikke med meg banelengden men stadardtiden var 50 sek og vi gikk på 40 selv om vi fikk ei vegring og en feil. Så det ble ikke noen opprykk i ag denne helga. Starta med Arja til ventre 1- 5 tok så bakombytte før slalomen og så videre med arja på høre side. Arja gikk mot normalt feil inngang og dermed vegring. Husker ikke om jeg tok foranbytte før hjulet 11 eller bakombytte før hinder 15. Prøvde så å dra på på målstrekket og fikk feltfeil av bommen.

Siden vi var så få fikk vi alle gå ag 3 banen det gikk så det suste med en vegring hvor jeg dro Arja av hinderet. Du finner banen under ag baner.

På hoppbanen søndag valgte jeg å starte med Arja på venstre side. Tok foran bytte før hinder seks og regnet med å dra Arja til venstre inn i røret 9. Slik gikk det ikke for det ble feil inngang og disk på oss.

Men når helga ble summert hadde vi samla beste ag resultater. Bortsett fra biltrøbbel ble det ei trivelig helg sammen med trivelige folk. Så får vi håpe vi klarer å karre oss opp i ag 2 i Narvik om halvannen uke.

Ragnvald Tollefsen, postboks 131, 9355 SJØVEGAN, tlf 913 25 348, mail:rto@ragnvalds.net