<%@LANGUAGE="JAVASCRIPT" CODEPAGE="1252"%> Ragnvalds heimeside

Ragnvald`s heimeside

Hjem Hundene Arkiv Blogg Ag baner Linker

Kurs med Jenny Damm i Tromsø helga 11-12/11-06!
[14.11-06]

Ja da var Jennys helgekurs over. Det ble en del nye ideer vi har gått gjennom i løpet av helga. Har jobbet og fått noen tips på det å holde avstand til hindrene og det kan jeg jo trenge. Ellers er jeg blitt pukket på at jeg slipper blikket fra Arja for å konsentrerer meg om veien videre. Det var jo på grunn av at jeg slapp blikket fra Arja at vi diska sist helg så jeg har ikke protestert.

Det som er mest annledes på kurset er at J. Damm jobber veldig mye med å kombinere singaler før hinder slik at hunden allerede da vet hvor veien går videre etter hinderet. Det kjentes veldig feil ut når vi sto og så på. Men ute på banen føltes det mere ok ut. Det blir litt av det samme jeg har brukt når jeg har trent på serpentiner.

Bildefil (gif)

Coursdesinger fil (agl)

Øvelse 1.

Her startet vi med hunden på venstre side. Før hinder 3 vrir enn beina slik at de står vendt bakover mens høyre hand og overkroppen leder hunden over hinder 3. Bytter så og fører hunden videre med høyre hand.

Øvelse 2.

Bakombytte. Mellom hinder 1 og 2 vrir enn beina i retning av førers bane etter hinder 2 mens høyre hand og overkroppen holder igjen (mot venstre) hunden mot og over hinder 3.

Øvelse 3.a

I stjerna holdt vi ut høyre hand mot hunden for på en måte å trykke hunden over hinder 4 og 5. Når hunden hopper hinder 6 bør vi være på full fart mot bortre ving på hinder 7. Mens beina peker veien videre mot hinder 8 viser overkroppen og høyre hand over hinder 7.

Øvelse 3.b.

Holdt høyre hand ut mot hunden for på den måten å trykke den over hinder 4 og 5 mens handler beveger seg mot oversiden av hinder 6. Hinder 5, 6 og 7 handles som en serpentine. ....................

Øvelse 4.

Foranbytte etter hinder 3. Bakombytte som i øvelse 2 mellom hinder 5 og 6 og hinder 7 og 8.

Øvelse 5.

Med hunden på venstre side dras hunden med høyre hand inn på hinder 2. Hinder 3 gjøres med foranbytte som i øvelse 1. Nytt foranbytte på samme måte ved hinder 5. Fra hinder 8 til 9 holdes hundens bane med å holde ute venstre hånd mens handler setter kurs mot hinder 10. Hinder 9, 10 og 11 handles som serpentine. Til slutt foranbytte som øvelse 1 ved hinder 12.

Øvelse 6.

Hinder 2, 3 og 4 handles som en serpentine. Over hinder fire føres hunden med overkroppen og høyre hand mens beina peker mot hinder 5. Etter hinder 4 handles hunden med venstre hand inn i bakombytte v hinder 5.

Øvelse 7.

Når hunden går inn i hinder 3 beveger handler seg mot hinder 5. Hunden holdes ute på hinder 4 med venstre hand. Foranbytte som i øvelse 1 mellom hinder 5 og 6 for så å ta ett trangt bakombytte som øvelse 2 mellom hinder 6 og 7.

Ragnvald Tollefsen, postboks 131, 9355 SJØVEGAN, tlf 913 25 348, mail:rto@ragnvalds.net