<%@LANGUAGE="JAVASCRIPT" CODEPAGE="1252"%> Ragnvalds heimeside

Ragnvald`s heimeside

Hjem Hundene Arkiv Blogg Ag baner Linker

Kurs m. Fanny Gott

Ja da var første økta med Fannys helgekurs over. Det er rart med det men selv om enn har trent litt hund er det alltid noen ting enn ikke har tenkt på. Kveldens åpenbaring var at selvfølgelig er en kommando som en betinget forsterker. Akk ja. Det er jo forskjellige ting man har forsterket opp gjennom tiden.
En annen ting var den gode ide å bruke nosetarget på postitlapper som en del av inlæringskjeden til neseprøven. Det er jo en greie jeg har plagdes en del med. Så nå er det bare å glede seg til i morgen med fortsetting som oberservatør på første kurs og med Arja på konkuransekur i morgen ettermiddag og søndag.

Lørdagen ble en kjempedag på lp-kurs med Fanny

Dagens økt på Fannykurset i Tromsø gikk til å vise fram Arja med tanke på hvordan vi belønner. Har ikke trent kamplek på en god stund og fikk kommentar på hvorfor jeg belønte slipp med godbit. Jeg får tenke på det med godbit og kamplek. I alle fall trenger vi å få opp intensiteten i leken om den skal være "kul" å bruke.


Foto: Lone Hellesvik

I økt to begynte vi med nosetarget. Tengte å bruke ideen med frys på post-it lapper som en del av innlæringskjeden for neseprøven. Fanny viste en kort videosnutt hvor hun hadde post-it lapper på fryseboksen, og hvor en av dem hadde førers lukt. Syntes det var en god ide å bruke noe som ikke var så beint fram å apportere for en apportglad flat.
Så nå har vi trent på å ikke ta godbit som blir presenteret  i åpen hand rett framfor snuten før det blir klikket. Arja begynte å skjønne tegningen på kurset og så har vi hatt ei lita økt nå etter vi kom heim. Tror ikke det tar lang tid før hun har fatta poenget. Skal så prøve å kombinere det med frys på ei lita musematte.

Har ellers fått mange gode tips til innlæring både av ting jeg selv og de jeg trener med har plagdes. Så nå er det kult å ta opp lp treninga igjen etter at den har lidd litt under høg andel ag trening.

Søndag og tilbake til hverdagen

Så var Fannykurset i Tromsø over. I dag trente jeg og Arja på frivillig rygg som en innledning til avstandskommandoene.

For lettere å få fram bevegelse bakover ga vi belønningen veldig nær kroppen. Med det ble det naturlig for hunden å bevege/gå seg bakover. Klikket så på den bevegelsen og belønet nær kroppen. Arja tok de første skrittene veldig kjapt. Så da gikk vi over til det som var anledningen til ryggingen nemlig å få en perfekt bakoversitt hvor bakbeine stod helt i ro. Det gikk så det suste. Vi kombinerte så sitt bevegelsene med stå. Alle adferder frivillig og alle med Arja og meg rettet mot hverandre.


Foto: Lone Hellesvik

I siste økta kjørte vi også litt rygging men nå med tanke på å få fram en bakoverligg. Også dette gikk veldig bra. Oppsittet var jeg ikke helt fornøyd med. Her brukte Arja to til tre bevegelser med forbeina fra ligg til sitt i stedet for å komme opp i en bevegelse. Tok så noen runder med lokking for å få Arja til å sitte bamse. Skal lære henne det før vi jobber videre med sitten igjen. Tror jeg da har styrket muskler og koordinasjon slik at vi får en bedre oppsitt.


Foto: Lone Hellesvik

Ellers har vi fått mange nye impulser i helga og en del av ideene blir nok å vises på bloggen etter som dagene går.Det har vært flott å være på kurs igjen og få innspill fra andre i stedet for å suge alt fra eget bryst. Gleder meg til lp treninga de kommende dagene.

RTo

 

Ragnvald Tollefsen, postboks 131, 9355 SJØVEGAN, tlf 913 25 348, mail:rto@ragnvalds.net